Barenbrug

SOS Lawn Repair - 15 kg

€141,95
€129,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 4,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Graag betalen na ontvangst? Dat kan!
Product informatie

Barenbrug SOS Lawn Repair - 15 kg

SOS Lawn Repair is gecoat met speciale meststof voor nog snelle ontkieming en ontwikkeling!

Snelste vestiging - Gras à la minute!

Snelste vestiging is mogelijk met de nieuwste generatie eenjarig raaigras: SOS! SOS is door de snelste vestiging de laatste jaren een zeer bekend en populair mengsel geworden. Renovatie van het veld is voor sportvelden in de winter hard nodig om de velden zo snel mogelijk weer te kunnen bespelen. Doorzaaien met SOS garandeert een grasbezetting van minimaal 60% binnen een maand. Dat is maar liefst 18 dagen sneller dan standaard mengsels die Engels raaigras bevatten.

Doorzaaien bij lage temperaturen
Doorzaaien bij lage temperaturen is met de meeste grasmengsels onmogelijk, SOS kan daarentegen al worden doorgezaaid bij een bodemtemperatuur van maar 6 °C. Dit betekent normaal dat clubs moeten schuiven met de bezetting van hun velden. SOS maakt hier een eind aan, wanneer SOS op de juiste momenten wordt doorgezaaid, al aan het eind van de winter, wordt een grasmat van hoge kwaliteit gewaarborgd. 

Inzaaiseizoen verlengen
Het speelseizoen verlengen is niet zo vanzelfsprekend, normale grasmengsels kiemen namelijk niet bij lage bodemtemperaturen. Dankzij SOS wordt het speelseizoen verlengd met een paar maanden. Door de grasmat vroeg in het voorjaar door te zaaien, behoudt het veld een goede grasbezetting. Velden kunnen zo intensiever bespeeld worden dan daarvoor. Het speelseizoen verlengen is mogelijk met SOS, soms met wel 100 uur meer per jaar.

Voorkom onkruiden zoals straatgras
In de koudere maanden is het raadzaam om SOS te gebruiken. SOS kiemt al bij zo’n 6 graden en Straatgras kiemt pas bij 8-10 graden. Zo gaat SOS de strijd aan met straatgras. SOS heeft ook nog eens een zeer snelle kieming en zo heeft u na zo’n twee weken weer een egale grasmat zonder kale plekken. Maaihoogte: 30 - 35 mm

Waarom kiezen voor SOS Lawn Repair?

- SOS technologie

- Snelste vestiging

- Doorzaaien mogelijk bij lage temperaturen (4 graden Celsius)

- Voorkomt onkruiden als o.a. straatgras

- Heel jaar inzetbaar

- Enorm snel herstellend; ook in de winter

Eigenschappen

Samenstelling:

50% SOS gazon
50% Engels raaigras - fijnbladig
Specificaties
  • Inhoud15 kilogram
  • Geschikt voor+/- 500 m²
  • Beste toepassingsperiodeJaarrond (alleen bij temperaturen > 6 ºC)
  • Strooiadvies3kg/100m²
  • EAN8718911006371
  • Artikel codeBAR.1820349