ECOstyle

Aaltjes tegen larven wortel-/preivlieg

€25,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 4,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Graag betalen na ontvangst? Dat kan!
Product informatie

ECOStyle Aaltjes tegen larven wortel-/preivlieg

De larven van de wortel- en preivlieg veroorzaken schade aan wortel- en preiplanten. Door bodemtoepassing van de aaltjes tegen larven wortelvlieg wordt de plaag effectief bestreden. Deze plaag is te bestrijden van april tot en met oktober, bij een temperatuur van tenminste 10°C.

De wortel- preivlieg is een kleine vlieg van 4 à 5 mm lang. De wortel- preivlieg legt de eitjes aan de basis van jonge wortelplanten. Er kunnen per seizoen drie generaties voorkomen. Een eerste maal eind april - begin mei, deze zijn actief tot in juli. Een tweede golf kan optreden eind juli en zorgt voor overlast tot eind september. Soms heb je nog een derde golf die tot eind oktober schade aanricht. Je kunt vrij snel constateren dat jouw gewassen last hebben van de preivlieg of wortelvlieg. De vlieg zet haar eitjes af in de plant De larven vreten vervolgens aan de voet van de plant of direct aan het hart. De bladeren worden dan al snel geel en sterven af.

Gebruiksaanwijzing

  1. Meng de verpakking met 1 liter water en giet de oplossing in een plantenspuit of drukspuit.
  2. Zorg ervoor dat de te behandelen planten al goed nat zijn.
  3. Verspreid met behulp van de plantenspuit of drukspuit en richt goed op het insect. Het is een contactmiddel bij blad-en planttoepassing, dus je moet goed de plaag raken.
  4. Doseer hierbij 100 ml aangemaakte vloeistof per m2. Overdosering is met de aaltjes niet mogelijk. Een verpakking aaltjes is dus altijd te gebruiken voor een kleiner oppervlakte.

Eigenschappen

checkmark Wortel- en preivlieg bestrijden doe je met aaltjes

checkmark Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden

checkmark Werken 24 uur per dag

 

Specificaties

No specifications available