ECOstyle

Aaltjes tegen larven uienvlieg

€25,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 4,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Graag betalen na ontvangst? Dat kan!
Product informatie

ECOStyle Aaltjes tegen larven uienvlieg

De larven van de uienvlieg veroorzaken zowel schade aan uienplanten als aan preiplanten. Door bodemtoepassing van de aaltjes tegen larven uienvlieg wordt de plaag effectief bestreden. Deze plaag is te bestrijden van april tot en met oktober, bij een temperatuur van tenminste 10°C.

De volwassen uienvlieg is zo rond de 6 tot 7 mm groot en lijkt eigenlijk op een gewone, zwarte huisvlieg. Een volwassen uienvlieg legt de eitjes rondom ui en prei planten in jouw tuin. De maden of larven komen na zo'n 2 tot 7 dagen uit en beginnen met eten aan de prei of uienplant. De schade veroorzaakt door de larven van de uienvlieg/preivlieg is te herkennen aan het geel worden van de bladeren. Jonge planten gaan dood door de ontstane schade en oudere planten zullen door deze schade verkleuren. Bij de prei kun je kijken of er kleine gaatjes aanwezig zijn met daarbij korreltjes (uitwerpselen), of verdikkingen in de stengel. Bestrijd de larven van de uienvlieg met aaltjes.

Gebruiksaanwijzing:

  1. Meng de verpakking met 1 liter water en giet de oplossing in een plantenspuit of drukspuit.
  2. Zorg ervoor dat de te behandelen planten al goed nat zijn.
  3. Verspreid met behulp van de plantenspuit of drukspuit en richt goed op het insect. Het is een contactmiddel bij blad- en planttoepassing, dus je moet goed de plaag raken.
  4. Doseer hierbij 100 ml aangemaakte vloeistof per m2. Overdosering is met de aaltjes niet mogelijk. Een verpakking aaltjes is dus altijd te gebruiken voor een kleiner oppervlakte.

Eigenschappen

checkmark De larven van de uienvlieg bestrijden doe je met aaltjes

checkmark Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden

checkmark Werken 24 uur per dag

Specificaties

No specifications available